• by:
  • 3/02/2021
  • Category: project

Tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw


Goed nieuws! Sinds 1 januari 2021 is er een tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw van woningen in België. Deze maatregel is geldig tot 31 december 2022 en heeft als doel de bouwsector een extra stimulans te geven. De coronacrisis heeft een grote economische impact op de burgers en gezinnen en deze nieuwe maatregel maakt het voor hen gemakkelijker om tegen lagere kosten nieuwe woningen te verwerven.
 
Onze nieuwe appartementen in project Molendreef in Sint-Niklaas, woonproject The Mark in Antwerpen en woonproject Vlas in Waregem komen voor dit verlaagde btw-tarief in aanmerking. 
 

Wie kan van het verlaagd btw-tarief genieten?

Deze tijdelijke regel is verbonden aan een aantal voorwaarden:
 
  • De nieuwe woning of het nieuwe appartement is jouw enige woonplaats. Je mag dus geen andere eigendommen bezitten. De regel is dus niet van toepassing voor investeerders. 
  • Je bent de eigenaar of vruchtgebruiker van het pand. Als je als naakte eigenaar niet in het pand woont, moet je nog steeds 21% btw betalen. 
  • De nieuwe woning of het nieuwe appartement dient voor minstens 5 jaar je enige en eigen woonplaats te zijn.
  • Ook woningen en appartementen die gedurende een periode van 15 jaar ter beschikking worden gesteld aan een sociaal verhuurkantoor komen in aanmerking.

Waaraan moet de woning of het appartement voldoen?

  • De bewoonbare oppervlakte mag maximum 200 m² zijn. Bij appartementen worden enkel de privatieve ruimtes gerekend en tellen de gedeelde ruimtes niet mee. 
  • Indien een economische activiteit beoefend wordt bij gebruik van de woning, mogen de wooninrichting en het economisch gedeelte samen maximum 200 m² groot zijn. Daarbij moet minstens 51% als woning worden ingericht. Het woongedeelte moet dus overheersen.
Geniet van deze tijdelijke maatregel* in onze woonprojecten The Mark in Antwerpen, Molendreef in Sint-Niklaas en Vlas in Waregem! Een extra steun om je nieuwe thuis te kopen in dit mooie project. Ontdek het hieronder!
 
* Van toepassing voor facturen tot 31/12/2022.
 

Antwerpen, The Mark

Wonen in Antwerpen, op wandelafstand van het gezellige Zuid en de Schelde, dat spreekt aan! Nieuwbouwproject The Mark presenteert 4 patiowoningen en 25 ruime appartementen met of zonder daktuin. Uniek!

Sint-Niklaas, Molendreef

Dit unieke project in Sint-Niklaas omvat 94 nieuwbouwappartementen. Er zijn 1, 2 of 3-slaapkamer appartementen en ze zijn stuk voor stuk kwalitatief afgewerkt. Ze kijken allemaal uit op een volgroeid park. Heerlijk om hier te wonen!

Waregem, Vlas

Met Vlas krijgt Waregem er een aantrekkelijke woonomgeving bij. De 38 nieuwbouw appartementen vormen een buitenkans voor wie op zoek is naar een betaalbare woning vlakbij het centrum. Een perfecte combinatie van rust en stad.