Voor het ontwerp van project Molendreef deed Zabra Real Estate een beroep op het architectenbureau Bontinck Architecture and Engeneering uit Gent. Het resultaat is een stijlvol en lichtrijk ontwerp geworden met oog voor detail. In Molendreef wordt er een mooi evenwicht gevonden tussen lichtinval en uitzicht op groen.

  Hedendaagse architectuur

  Het nieuwbouwproject Molendreef werd ontworpen door het Gentse architectenbureau ‘Bontinck Architecture and Engineering’. Dagelijks werken 30 architecten de meest gerenommeerde projecten uit in heel Vlaanderen. Ook in het verleden heeft dit architectenbureau al prachtige woonparels neergezet voor Zabra.

  De unieke ligging van het project in het stedelijk gebied van Sint-Niklaas, maakt van Molendreef een unicum. In het project centraliseert de visie op de architectuur zich rond het waardevolle park. De appartementen werden dan ook gebouwd in een U-vorm zodat er een maximaal uitzicht ontstaat op het groen. De benen van de U-vorm zijn ontdubbeld en gesplitst. Op die manier kan het park op meerdere plaatsen doordringen tot aan de woonunits, wat zorgt voor een bijzonder cachet in een rustige woonomgeving.

  Afbeelding: Project Molendreef

  Er werd bewust gekozen voor een gevelafwerking met een speels karakter. In dit project wordt sierpleister onderaan gecombineerd met lichte beige-grijze gevelstenen bovenaan. Samen zorgen ze voor een hedendaagse, verfijnde look.

  Wooneenheden met karakter

  Molendreef bestaat uit een variatie van 94 appartementen met zowel grote als kleine wooneenheden. Afhankelijk van je eigen behoeften, kun je kiezen voor een studio of een appartement met 1, 2 of 3 slaapkamers.

  De bewoonbare oppervlakte varieert tussen 50 m² tot 130 m². Elke wooneenheid beschikt over een eigen tuin of terras. De appartementen zijn maximaal oost-zuid of west georiënteerd.

  Het nieuwbouwproject beschikt over een ondergrondse parking die parkeergelegenheid biedt aan de bewoners. Daarnaast zijn er ook laadpalen voor elektrische wagens voorzien en is er een gemeenschappelijke huisvuilvoorziening. Binnen het project is er een doorsteek voor traag verkeer dus kom je wanneer je thuis vertrekt meteen in de Nieuwe Molenstraat of in de Edward Prissestraat.

  Afbeelding: Project Molendreef voorziet laadpalen voor elektrische wagens

  Thuis dichtbij de stad

  Met 94 appartementen biedt Molendreef een thuis aan jong en oud. Of je nu graag rustig thuiskomt na een hectische werkdag of je eerder wil genieten van een rustige wandeling in het park, er wordt aan iedereen gedacht. De rustige ligging rond het park, dichtbij het station en de stadsbuurt, is de ideale uitvalsbasis om te pendelen naar het werk. Maar ook wie rustig op wandelafstand van de stad wil wonen, kan rekenen op de groene omgeving van Molendreef.

  Afbeelding: Project Molendreef met zijn groene omgeving

  Daarnaast biedt de ruime Wase regio heel wat cultuur en ontspanning. In de ruime omgeving kun je genieten van fiets- en wandelpaden die je leiden langs prachtige landschappen, culinaire verwennerijen en nog zoveel meer. Sint-Niklaas biedt daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor een vlotte aansluiting met de E17 Gent-Antwerpen of de N16 naar Mechelen.

  Meer weten?

  Momenteel wordt de site volledig voorbereid om dan in het voorjaar te starten met de bouw van Molendreef. Benieuwd naar jouw nieuwe thuis? Informeer naar onze verschillende types wooneenheden en op die manier vinden we samen het appartement dat bij jou past!

  Ontdek jouw thuis in Molendreef en vraag snel de brochure aan of bel ons vandaag nog op 09 365 60 70.