We houden graag oude tradities in ere. In ons project 't Zand te Heusden werd een meiboomviering gehouden, want het hoogste punt van de bouw werd bereikt. Gezien we de feestdagen naderen, hebben we de meiboom deze keer vervangen door een kerstboom :-)

    Zabra, Van Tornhaut en Bontinck Architecture verenigd voor de meiboomviering in 't Zand

    Het plaatsen van de meiboom op het hoogste punt van een huis is een eeuwenoude traditie die voorspoed en vruchtbaarheid symboliseert. Het is een symbool waarvan men hoopt dat de nieuwbouw net zo groot, sterk en stabiel mag worden als de boom. Zo ook zet Zabra deze traditie graag verder in haar nieuwbouwwerken. In het project 't Zand te Heusden, met 12 woningen en 22 appartementen, werd deze mijlpaal gevierd met een variante op de meiboom (een kerstboom), maar de traditie blijft dezelfde. Voor de gelegenheid klommen de collega's van Zabra, Van Tornhaut en Bontinck naar boven om dit moment te vereeuwigen (en een kleine vreugdesdans te plaatsen). Om het shot zo goed mogelijk te krijgen, moest de fotograaf (met hoogtevrees) op zekere hoogte komen en werd de kabine van de torenkraan ingeschakeld.

    Een vreugdesdansje ontbrak niet

    Na het fotomoment werd de schaftijd vervangen door een broodjeslunch met alle werknemers van Van Tornhaut, de 2 architecten van Bontinck en enkele collega's van Zabra. De weergoden waren ons gunstig, dus konden we de middagpauze buiten houden. Het traditionele bier werd vervangen door water en cola, maar dit kon de pret niet bederven. Bedankt aan iedereen die aan dit project meewerkt voor jullie inspanningen en op naar de volgende mijlpaal!