• by:
  • 15/10/2021
  • Category: project

Het MIROM warmtenet: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een eigen stekje in ons prachtige project w.e.s.t? Dat is niet enkel geweldig wonen, maar ook genieten van het Roeselaarse warmtenet MIROM. Zegt het woord warmtenet je weinig en vraag je je af wat de meerwaarde is? Wij zetten de pluspunten even bondig voor je op een rijtje.

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet deelt restwarmte, die afkomstig is van een bedrijf in de buurt, via een ondergronds leidingennetwerk met verschillende huizen en bedrijven. Met een warmtenet behoren individuele verwarmingsketels dus tot het verleden.

Het principe is eenvoudig: je maakt gebruik van één grote warmtecentrale, in Roeselare is dat de verbrandingsoven van MIROM. Via ondergrondse waterleidingen wordt de warmte tot bij woonproject w.e.s.t gebracht, waar die warmte wordt afgegeven in de appartementen. Het afgekoelde water stroomt terug naar de warmtecentrale en is klaar voor heropwarming. Zo recupereert de buurt warmte die anders verloren gaat. Van duurzaamheid gesproken! 
 

Het MIROM warmtenet in Roeselare

Het MIROM warmtenet in Roeselare

De voordelen van het MIROM warmtenet voor jou?

Koop je een appartement in project w.e.s.t, dan geniet ook jij van het ecologische warmtenet. Niet alleen draag je zo je steentje bij aan een duurzamere wereld, het heeft ook een aantal heel concrete en tastbare voordelen voor je.

  • Je hoeft geen klassieke gaswandketel meer aan te schaffen, wat de kosten aardig drukt. Niet enkel in aankoop maar ook in onderhoud. 
  • Bovendien verbrand je ook geen fossiele brandstoffen meer, wat goed is voor het milieu. De CO2-uitstoot wordt beperkt, waardoor je dus actief meewerkt aan een betere leefwereld en duurzame toekomst.
  • Je energiefactuur daalt. Je betaalt immers een heel transparante warmteprijs, dat altijd onder de gasprijsreferentie blijft. Zeker een pluspunt nu de energieprijzen de pan uit swingen. 
  • Een warmtenet is ook veiliger dan verwarmen met aardgas en je geniet van een constante warmte.

 

Meer details weten over het warmtenet en/of wonen in w.e.s.t?

Meer weten over de voordelen van een warmtenet in combinatie met wonen in w.e.s.t? We vertellen je er graag meer over tijdens een persoonlijke afspraak. Spreken we eens af in ons infokantoor ter plaatse?
 

Woonproject w.e.s.t. in Roeselare

Woonproject w.e.s.t. in Roeselare

Bekijk hieronder alvast een interessant filmpje over het MIROM warmtenet in Roeselare.