’t Zand is omgeven door groen en ligt vlakbij de dynamische stad Gent. Ontdek hoe hedendaags wonen in een landelijke omgeving een perfecte harmonie vormt met de centrale ligging van dit project in Oost-Vlaanderen.

  Wonen in het groen op een boogscheut van Gent

  Het project ’t Zand ligt in het dorp Heusden dat zich in de ruime Oost-Vlaamse sierteeltregio situeert. Deze deelgemeente van Destelbergen, met zo’n kleine 18.000 inwoners, heeft alle troeven in huis om kwalitatief te wonen dichtbij het levendige stadscentrum van Gent.

  Heusden behoort tot de Oost-Vlaamse sierteeltregio

  Heusden ligt op de linkeroever van de Schelde en situeert zich tussen Destelbergen en Wetteren. Deze centrale ligging vormt een belangrijke meerwaarde voor een vlot woon-werkverkeer. De nabijgelegen R4 garandeert een vlotte aansluiting met de snelwegen E17 en E40.

  Wie zich wenst te verplaatsen met het openbaar vervoer kan gebruik maken van de diverse buslijnen naar Gent, Wetteren en Dendermonde. Vanuit Gent of Wetteren neemt u vlot de trein naar uw gewenste bestemming.

  Riant project

  De ligging maakt van ‘t Zand in Heusden een topproject dankzij het harmonieuze samenspel tussen wonen, natuur en dynamiek. Op deze unieke site in de Gentse rand worden er 12 luxueuze halfopen en gesloten woningen en 22 luxeappartementen gebouwd met oog voor detail.

  Op slechts tien kilometer van Heusden bereikt u de binnenstad van Gent waar u naast een waaier aan culturele activiteiten kunt genieten van een dagje shoppen, lekkere restaurants en gezellige cafés. Bovendien komt de cultuurliefhebber ogen tekort in deze historische stad met zijn vele pleinen, musea en kerken.

  De prachtige binnenstand van Gent

  Wie liever dichter bij huis blijft, kan met het gezin op daguitstap gaan naar het familiepark Harry Malter. Voor culinaire verwennerijen kunt u een keuze maken uit de vele gastronomische adresjes waar lokale producten zoals asperges en Ganda Ham verfijnd verwerkt worden.

  Actief in Destelbergen

  In Destelbergen zijn er heel wat sportfaciliteiten te vinden. Op het lokale Damslootmeer worden er zeilactiviteiten georganiseerd met diverse wedstrijden en zeillessen. Ook de lokale sporthal ‘Bergenmeers’ biedt een ruim aanbod van sportactiviteiten voor jong en oud aan.

  Op enkele honderden meters van uw appartement of woning vindt u het domein de ‘Kollebloem’. Deze ontmoetingsplaats van vier hectare beschikt over verschillende faciliteiten waar duurzaamheid, recreatie en natuurbeleving centraal staan. Naast het wandelpad, een fit-o-meter en een hondenlosloopweide, wordt het centraal paviljoen gebruikt door de verschillende verenigingen die actief zijn in de gemeente.

  In de ruime omgeving zorgen verschillende natuurgebieden voor een harmonieuze samenhang tussen natuur en bebouwing. Dat Heusden inzet op dit evenwicht bevestigt de recente enquête waar 86 % van de inwoners aangeeft dat ze op minder dan 800 meter van hun woonplaats een groene oase kunnen vinden.

  In het natuurgebied de Kalkense Meersen maakt u lange wandelingen door de gevarieerde natuur. Ook de Damvallei is een absolute trekpleister voor de natuurliefhebber. Als laagveen, gevormd tussen enkele meanders van de Schelde, wordt dit gebied gekenmerkt door een diverse fauna en flora. Het gebied wordt verdeeld door de kruising van de E17 en R4 en leidt u langs het prachtige Damslootmeer.

  De Damvallei met zijn diverse fauna en flora

  Een rijk verleden

  De gemeente Heusden zet zich vandaag op de kaart dankzij haar groenrijke en woonvriendelijke omgeving met respect voor de traditie en haar rijke geschiedenis. In de ruime omgeving bleef het vroegere ‘parklandschap’ zowel in Heusden als Destelbergen bewaard. Deze prachtige streek oefende in het verleden een grote aantrekkingskracht uit op gegoede Gentse families. Hiervan getuigen de 35 statige kastelen die het weidse landschap kleuren.

  Het kasteel Stas de Richelle (18e eeuw) te Destelbergen.

  Thuiskomen in de natuur

  De centrale ligging van ’t Zand maakt het mogelijk om de dynamiek van de stad Gent te combineren met een thuis waar u kunt genieten van een groene oase.

  De woningen en appartementen worden luxueus afgewerkt en beschikken over een terras of tuin met zongerichte oriëntatie. De hedendaagse architectuur en de omliggende groenzones maken van dit project een pareltje in het landelijke Heusden.

  Interesse om uw toekomst te ontdekken in ’t Zand? Download dan snel onze brochure of vraag vrijblijvend meer info.