De werken in ons project Karmel te Aalst lopen op zijn einde en de eerste bewoners doen hun intrede in hun nieuwe appartement. Een reden dus om dit te vieren! En dit kon niet beter dan met een trioconcert van Beethoven in de originele kapel van het St-Theresianenklooster.

    Trioconcert van viool, altviool en cello gebracht door La Chapelle Sauvage

    Het concert werd verzorgd door "La Chapelle Sauvage" en bracht strijktrio’s voor viool, altviool en cello gecomponeerd door Beethoven. De aanwezigen kregen eerst een heel meeslepende introductie door Karel De Wilde, dirigent en grondlegger van La Chapelle Sauvage. "Beethoven componeerde het stuk toen hij 26 jaar oud was. Zijn beide ouders waren reeds overleden en de opbrengst van deze composities gebruikte Beethoven om in het onderhoud van zijn jongere broers te voorzien. Het zijn korte kleurrijke miniaturen die de verschillende schakeringen van zijn emoties weergeven: blijdschap, dankbaarheid en enthousiasme maar ook angst en twijfel veroorzaakt door zijn opkomende doofheid. Heel intieme werkjes die een unieke inkijk geven in het gevoelsleven van het genie Beethoven. Dé componist die het classicisme tot voltooiing bracht en de romantiek in gang heeft gezet! Deze werken passen bijzonder goed bij de Karmelkapel van Aalst. Niet alleen om zijn mooie akoestiek maar ook omwille van zijn verbindende functie doorheen de voorbije honderden jaren waarin mensen met hun lief en leed terecht konden binnen deze veilige muren", aldus Karel De Wilde.

    Karel De Wilde, dirigent en grondlegger van La Chapelle Sauvage

    Na de boeiende inleiding waren de 3 muzikanten aan zet en deden dit met glans! Van bij de eerste noot werd iedereen meegesleept en die teneur werd aangehouden tot de laatste noot. Het was puur genieten! Na het concert werd er uiteraard nog nagepraat met een hapje en een drankje en kregen de kopers zo de kans om hun nieuwe buren te leren kennen, dit in een ongedwongen sfeer.

    Via deze weg willen we nog eens Emmaüs van harte bedanken voor het ter beschikking stellen van de kapel en hulp bij de voorbereiding van deze mooie avond.