Maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Tijdelijke impact

We kunnen er niet meer omheen: het Corona-virus heeft ons land helemaal in haar greep. In het kader van de maatregelen opgelegd door de overheid, hebben we ook bij Zabra beslist om dit ten volle door te trekken in onze dagelijkse werking. We hechten veel belang aan de gezondheid en het welzijn van onze klanten, partners en medewerkers en nemen daarom dan ook onze verantwoordelijkheid op om de verspreiding van het virus zo snel mogelijk af te remmen.

Dit brengt een aantal onzekerheden en vragen met zich mee. Hieronder vind je daarop een aantal antwoorden. 

Veelgestelde vragen

Blijft Zabra bereikbaar?
Jazeker, al onze medewerkers blijven bereikbaar. We werken op dit moment deels van thuis uit, deels op kantoor en blijven bereikbaar via e-mail, telefonisch of videogesprek. Onze organisatie en documenten zijn volledig gedigitaliseerd waardoor we een efficiënte werking kunnen blijven garanderen. We blijven 100% bereikbaar.

Hoe kan ik Zabra het best bereiken?
Je kan ons iedere werkdag bereiken op 09 365 60 70 of via info@zabra.be. Heb je een commerciële vraag, wens je meer info over een bepaald project of wens je een bouwadviseur te spreken, dan kan je iedere dag 7/7 bellen naar 0472 89 60 18. 

Hoe gaan afspraken door?
We kiezen ervoor om persoonlijke afspraken indien mogelijk te vermijden en via digitale communicatiemiddelen te werken. Videochat lijkt ons daarbij de beste optie. Dat is mogelijk via Whatsapp, Facetime, Skype of Microsoft Teams. Indien je toch langskomt op kantoor, vragen we om je handen te ontsmetten en een mondmasker te dragen gedurende je volledige bezoek.

Voor commerciële afspraken, om een kijkappartement te bezoeken of jouw bouwplannen te bespreken, maken we graag een persoonlijke afspraak. Om het in alle veiligheid te laten gebeuren, voorzien we handgel, mondmaskers en bewaren we steeds de nodige afstand van 1,5m. Contacteer onze bouwadviseurs voor een persoonlijke afspraak.

Mogen of kunnen we als klant nog naar de toonzalen om onze materiaalkeuzes te maken?
Na een verplichte sluitingsperiode tijdens volle coronacrisis zijn alle toonzalen inmiddels opnieuw geopend. Er zijn wel aangepaste maatregelen van toepassing, zo kan je de toonzalen momenteel enkel op afspraak bezoeken, en mits in acht name van de 1,5m afstand. 

Heeft dit invloed op de oplevering van mijn woning of appartement?
Ja, waarschijnlijk wel. Als de werven hinder ondervinden en er in het ergste geval een aantal weken niet verder kan gewerkt worden, dan zal dit gevolgen hebben voor de oplevering. Ook hier kunnen we geen voorspellingen maken bij welke dossiers en in welke mate dat zal zijn. Van zodra er meer duidelijkheid is, worden alle klanten op de hoogte gebracht.

Gaan werfbezoeken nog door?
Ja, de werfbezoeken kunnen opnieuw doorgaan. De woonconsulentes nemen contact op met de klanten om een werfbezoek in te plannen. We vragen daarbij de opgelegde maatregelen te respecteren en een mondmasker te dragen.

Is de bouwsector een cruciale sector in deze crisis?
Neen, de overheid heeft besloten dat de bouwsector niet tot de cruciale diensten behoort. Het algemene principe is dat voor de niet-cruciale diensten geldt dat er zoveel mogelijk gebruik dient gemaakt te worden van telewerk, en waar dit niet mogelijk is zal de social distancing (min 1.5 meter afstand) strikt worden gerespecteerd, zowel voor de uitoefening voor het werk als voor het door de werkgever georganiseerde vervoer. Als het voor bedrijven onmogelijk is om aan deze verplichtingen te voldoen, moeten de activiteiten worden gestaakt. Hier vind je meer info van Confederatie Bouw.

Met deze maatregelen kunnen wij met z'n allen een sterke impact hebben op de verspreiding van het virus. Als we samen solidair zijn en onze verantwoordelijkheid opnemen, dan hopen we dat we het virus snel onder controle krijgen. 

Zorg intussen voor elkaar en blijf bovenal gezond!

Het Zabra-team

Coronavirus