Maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

  Tijdelijke impact

  We kunnen er niet meer omheen: het Corona-virus heeft ons land helemaal in haar greep. In het kader van de maatregelen opgelegd door de overheid, hebben we ook bij Zabra beslist om dit ten volle door te trekken in onze dagelijkse werking. We hechten veel belang aan de gezondheid en het welzijn van onze klanten, partners en medewerkers en nemen daarom dan ook onze verantwoordelijkheid op om de verspreiding van het virus zo snel mogelijk af te remmen.

  Dit brengt een aantal onzekerheden en vragen met zich mee. Hieronder vind je daarop een aantal antwoorden. We blijven deze pagina steeds actueel houden.

  Veelgestelde vragen

  Blijft Zabra bereikbaar?
  Jazeker, al onze medewerkers blijven bereikbaar. We werken op dit moment vooral van thuis uit en blijven bereikbaar via e-mail, telefonisch of videogesprek. Onze organisatie en documenten zijn volledig gedigitaliseerd waardoor we een efficiënte werking kunnen blijven garanderen. We blijven 100% bereikbaar.

  Hoe kan ik Zabra het best bereiken?
  Je kan ons iedere werkdag bereiken op 09 365 60 70 of via info@zabra.be. Heb je een commerciële vraag, wens je meer info over een bepaald project of wens je een bouwadviseur te spreken, dan kan je iedere dag 7/7 bellen naar 0472 89 60 18. Ten gevolge van de corona-maatregelen is de bezetting op ons hoofdkantoor in Drongen tijdelijk verminderd.

  Blijven opendeurdagen nog doorgaan?
  Neen. We volgen de richtlijnen van de overheid waardoor al onze opendeurdagen en evenementen momenteel zijn uitgesteld. Van zodra de veiligheid het toelaat, plannen we nieuwe data in en brengen we jullie daarvan op de hoogte via onze website en digitale kanalen. In tussentijd bieden we wel online infomomenten (webinars) aan over onze woonprojecten, zodat je nog steeds goed geïnformeerd blijft over ons aanbod. En vanaf 11 mei mogen ook persoonlijke bezoeken weer doorgaan.

  Hoe gaan afspraken door?
  We kiezen ervoor om persoonlijke afspraken tijdelijk te vermijden en enkel via digitale communicatiemiddelen te werken. Videochat lijkt ons daarbij de beste optie. Dat is mogelijk via Whatsapp, Facetime, Skype of Microsoft Teams.
  Voor commerciële afspraken, om een kijkappartement te bezoeken of jouw bouwplannen te bespreken, maken we vanaf 11 mei graag een persoonlijke afspraak. Om het in alle veiligheid te laten gebeuren, voorzien we handgel, mondmaskers en bewaren we steeds de nodige afstand van 1,5m. Contacteer onze bouwadviseurs voor een persoonlijke afspraak.

  Mogen of kunnen we als klant nog naar de toonzalen om onze materiaalkeuzes te maken?
  Neen, helaas zijn de toonzalen allemaal gesloten. Klanten kunnen tijdelijk dus niet meer ontvangen worden om hun keuzes te maken. 

  Wordt er nog verder gewerkt aan mijn woning of appartement?
  Voorlopig is er op bepaalde werven nog steeds activiteit, echter vaak beperkt tot een minimum. De situatie verandert echter van dag op dag en dus kunnen we helaas geen garanties geven voor de komende weken. Zo zijn reeds bepaalde leveranciers gesloten, maar ook volledige productielijnen liggen stil (productie van deuren, trappen, betonncentrales, enz), wat de toelevering van werfmaterialen in het gedrang kan en wellicht zal brengen. We volgen de situatie op de voet op.

  Heeft dit invloed op de oplevering van mijn woning of appartement?
  Ja, waarschijnlijk wel. Als de werven hinder ondervinden en er in het ergste geval een aantal weken niet verder kan gewerkt worden, dan zal dit gevolgen hebben voor de oplevering. Ook hier kunnen we geen voorspellingen maken bij welke dossiers en in welke mate dat zal zijn. Van zodra er meer duidelijkheid is, worden alle klanten verder op de hoogte gebracht.

  Gaan werfbezoeken nog door?
  Neen. Gezien de opgelegde maatregelen van de overheid, stellen we alle werfbezoeken uit. Van zodra de veiligheid en de richtlijnen het toelaten, zullen we opnieuw werfbezoeken inplannen. Hou er alvast rekening mee dat deze tijdelijke opschorting zal leiden tot een overvolle agenda en bijgevolg een langere wachttijd.

  Is de bouwsector een cruciale sector in deze crisis?
  Neen, de overheid heeft besloten dat de bouwsector niet tot de cruciale diensten behoort. Het algemene principe is dat voor de niet-cruciale diensten geldt dat er zoveel mogelijk gebruik dient gemaakt te worden van telewerk, en waar dit niet mogelijk is zal de social distancing (min 1.5 meter afstand) strikt worden gerespecteerd, zowel voor de uitoefening voor het werk als voor het door de werkgever georganiseerde vervoer. Als het voor bedrijven onmogelijk is om aan deze verplichtingen te voldoen, moeten de activiteiten worden gestaakt. Hier vind je meer info van Confederatie Bouw.

  Hoelang duren deze maatregelen?
  Deze richtlijnen gelden minstens tot 18 mei. Daarna maken we een nieuwe beslissing op basis van de actuele situatie en het advies van de overheid. De gezondheid van ons allen staat daarbij voorop.

  Met deze maatregelen kunnen wij met z'n allen een sterke impact hebben op de verspreiding van het virus. Als we samen solidair zijn en onze verantwoordelijkheid opnemen, dan hopen we dat we het virus snel onder controle krijgen. We kijken er alvast naar uit om jullie in de toekomst weer persoonlijk te zien.

  Zorg intussen voor elkaar en blijf bovenal gezond!

  Het Zabra-team

  Coronavirus