Loop door het huis van je dromen... nog voor het gebouwd is!

  Terug
  Loop door het huis van je dromen... nog voor het gebouwd is | Zabra Real Estate

  16/03/2016

  Achter de schermen

  Wie op huizenjacht is kent het gevoel wel: je voelt je aangesproken door een nieuwbouwproject, maar je twijfelt om tot een aankoop over te gaan omdat je de woning niet eerst even met eigen ogen kan bekijken en beleven. Die twijfel is nu voor niets meer nodig, want Arthus heeft haar eerste virtual reality project klaar dat je toelaat om rond te lopen in het huis van je dromen, nog voor het is gebouwd.

  Wat is virtual reality?

  Virtual reality (virtuele werkelijkheid) is een technologie die een wereld creëert die enkel digitaal bestaat, al dan niet gebaseerd op een werkelijke plek. Hoe kom je zelf in die wereld terecht? Met een stereoscopische bril, zoals de Google Cardboard bijvoorbeeld. Je zet de bril op en hop, plots sta je in een volledig andere ruimte. Misschien denk je nu spontaan aan de gaming wereld waar virtual reality al enorm populair is, maar de techniek kan ook voor allerlei andere doeleinden ingezet worden... om nieuwbouwwoningen en -appartementen te presenteren bijvoorbeeld.

  Je droomhuis in bewegende beelden

  Bij Zabra hebben we net een van onze projecten naar een virtueel niveau getild, zodat je je als potentiële koper een levensecht beeld kan vormen van je toekomstige stek. Loop door aangeklede huizen en appartementen die in werkelijkheid nog niet zijn gebouwd en beleef de verschillende ruimtes als stond je er écht. Welke indruk geeft de hal als je binnenkomt? Wat zie je als je op het terras staat? Hoeveel licht valt er in de woonkamer en hoeveel beweegruimte heb je in de keuken? Hoe bevalt de stijl van de woning je nu je er middenin zit? Met de Google Cardboard bril op je neus loop je vlot door al verschillende kamers, je kan 360 graden ronddraaien zonder dat je beeld verstoort of buiten proportie geraakt en je kan het huis zelfs vanop straat of vanuit de tuin bekijken, voor een waarheidsgetrouwe indruk.

  Zo simpel is het

  Heb je het niet zo voor gadgets en hoogtechnologische snufjes? Maak je geen zorgen, de kartonnen Google Cardboard mag dan wel geavanceerde software bevatten, maar in gebruik is de bril zodanig simpel dat drempelvrees nergens voor nodig is. Je kan het nog het best vergelijken met een moderne versie van de kijkdoosjes van weleer. Alleen zie je nu geen plaatjes van dieren of wereldmonumenten, maar kijk je door twee lenzen die speciaal gefotografeerde 3D-beelden vanop een smartphone (die zit achter aan de bril zijn vastgeklemd) voor je ogen projecteert. Zo kom je in een driedimensionale omgeving terecht en kan het ontdekken van je droomhuis beginnen.

  Wordt vervolgd!