Achter de schermen


  Meer weten over ons? Zabra gunt u graag een blikje achter de schermen. Ontdek onze laatste nieuwtjes, kom meer te weten over onze werkwijze, laat u inspireren door onze projecten in de kijker of lees meer over onze events.

  Klantenervaring koper Karmel

  Klantenervaring koper Karmel

  27/04/2017

  Achter de schermen

  Wat maakt Karmel zo een uniek project? Wij gingen luisteren bij een tevreden koper, mevrouw Nicole De Roover. Nicole was al even op zoek naar een nieuwe woonst waarbij ze enkele minder goede ervaringen opliep.

  "Toen Zabra mijn pad kruiste wist ik direct dat het goed zat. De samenwerking verliep vlot en jullie werkten goed door"
  , vertelt ze zelf. De belangrijkste troef die ze zelf direct aanhaalt is de buitengewone locatie! "In Karmel vond ik het beste van twee werelden. Het project ligt pal in het centrum en toch ga ik op mijn terras van de rust en het groene uitzicht kunnen genieten. De charme van het prachtige Sint-Theresianenklooster en de kwalitatieve materiaalkeuze deden Zabra boven andere opties uitstijgen waardoor ik niet lang twijfelde. Ik ben verbaasd hoe snel de werken opschieten aangezien ik wekelijks voorbij de werf passeer en telkens evolutie zie! Ook op facebook kan ik de stand van zaken goed opvolgen, wat ik een groot pluspunt vind."

  Lees meer
  Arthus en Sobradis worden Zabra Real Estate

  Arthus en Sobradis worden Zabra Real Estate

  09/03/2017

  Achter de schermen

  Arthus en Sobradis hebben 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van residentieel en commercieel vastgoed. Om efficiënter te groeien bundelen beide bedrijven hun expertise in ‘Zabra Real Estate’. Zabra Real Estate heeft de ambitie een diversiteit aan kwalitatieve residentiële, commerciële, KMO- en gemengde vastgoedprojecten te realiseren. 

  Sobradis nv is de holding van de familie Joris Brantegem en heeft als investeerder en projectontwikkelaar reeds meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van vastgoed. 
  Arthus, dochtervennootschap van Sobradis, bouwt al jarenlange ervaring residentiële nieuwbouwwoningen en nieuwbouwappartementen. Arthus is een stabiele, ervaren woonpartner met een feeling voor hedendaagse architectuur, oog voor toplocaties en een neus voor nieuwe woonvormen.

  Zabra Real Estate zal residentieel vastgoed, nieuwbouwwoningen en nieuwbouwappartementen, commercieel vastgoed, KMO-parken en studentenvastgoed ontwikkelen. 

  Door de unieke combinatie van investeringen in zowel commercieel vastgoed en KMO-bedrijfsverzamelgebouwen als nieuwe residentiële ontwikkelingen,  kan Zabra Real Estate een creatieve en efficiënte oplossing bieden voor de vraag naar gemengde projecten waar wonen, werken en winkelen samengaan.

  Zabra Real Estate zal vanuit haar kantoren in Drongen (Gent) haar expansie in Vlaanderen, Brussel en Wallonië verder uitrollen.

  “We hebben tal van nieuwe vastgoedprojecten in de pipeline. Onze 2 teams hebben een complementaire expertise opgebouwd in verschillende sectoren van het vastgoed: retailgebouwen, residentieel vastgoed, KMO-bedrijfsgebouwen, studentenvastgoed. Het is dan ook logisch dat we onze teams samenbrengen en als één bedrijf, Zabra Real Estate, onze ambities waarmaken”, aldus Joris Brantegem, Voorzitter van de raad van bestuur."

  Zabra Real Estate
  A. Catriestraat 8A
  9031 Drongen
  info@zabra.be
  www.zabra.be 

  Lees meer

  Kunst kraakt fabriek in Halle!

  10/10/2016

  Achter de schermen

  In een joint venture tussen moedermaatschappij Sobradis en Vanhaerents Development (Artes Group) worden de voormalige technische gebouwen van Belgacom in het centrum van Halle nieuw leven ingeblazen. In afwachting van de verbouwingswerken wordt het gebouw de setting voor een tijdelijk museum met werken van jonge beloftevolle kunstenaars en artiesten uit de gehele regio.

  Nieuw woon- en winkelproject in Halle
  Het project ligt op de hoek van de Arkenvest en de Basiliekstraat in het centrum van Halle. Er wordt ca. 2000m2 retailruimte voorzien met daarboven ca.  21 appartementen. Er komt tevens een ondergrondse parking.

  Kunst kraakt fabriek
  De culturele dienst van Halle start binnenkort met een nieuwe editie van "Kunst kraakt fabriek". Het oude Belgacom gebouw wordt de setting voor een tijdelijk museum met werken van jonge beloftevolle kunstenaars en artiesten uit de gehele regio. In november 2016 zal vervolgens deze nieuwe kunstplek de setting vormen voor tal van pop-up activiteiten zoals muziekconcertjes, performance, ...

  De opening van "Kunst kraakt fabriek" vindt plaats op donderdag 20 oktober om 20u en loopt door tot en met 30 november (van 10u tot 17u.)
  Meer info op www.kunstkraaktfabriek.be
  Contact voor verkoop van de appartementen via info@zabra.be of 09/365 60 74.

  Lees meer
  Loop door het huis van je dromen... nog voor het gebouwd is | Zabra Real Estate

  Loop door het huis van je dromen... nog voor het gebouwd is!

  16/03/2016

  Achter de schermen

  Wie op huizenjacht is kent het gevoel wel: je voelt je aangesproken door een nieuwbouwproject, maar je twijfelt om tot een aankoop over te gaan omdat je de woning niet eerst even met eigen ogen kan bekijken en beleven. Die twijfel is nu voor niets meer nodig, want Arthus heeft haar eerste virtual reality project klaar dat je toelaat om rond te lopen in het huis van je dromen, nog voor het is gebouwd.

  Wat is virtual reality?

  Virtual reality (virtuele werkelijkheid) is een technologie die een wereld creëert die enkel digitaal bestaat, al dan niet gebaseerd op een werkelijke plek. Hoe kom je zelf in die wereld terecht? Met een stereoscopische bril, zoals de Google Cardboard bijvoorbeeld. Je zet de bril op en hop, plots sta je in een volledig andere ruimte. Misschien denk je nu spontaan aan de gaming wereld waar virtual reality al enorm populair is, maar de techniek kan ook voor allerlei andere doeleinden ingezet worden... om nieuwbouwwoningen en -appartementen te presenteren bijvoorbeeld.

  Je droomhuis in bewegende beelden

  Bij Zabra hebben we net een van onze projecten naar een virtueel niveau getild, zodat je je als potentiële koper een levensecht beeld kan vormen van je toekomstige stek. Loop door aangeklede huizen en appartementen die in werkelijkheid nog niet zijn gebouwd en beleef de verschillende ruimtes als stond je er écht. Welke indruk geeft de hal als je binnenkomt? Wat zie je als je op het terras staat? Hoeveel licht valt er in de woonkamer en hoeveel beweegruimte heb je in de keuken? Hoe bevalt de stijl van de woning je nu je er middenin zit? Met de Google Cardboard bril op je neus loop je vlot door al verschillende kamers, je kan 360 graden ronddraaien zonder dat je beeld verstoort of buiten proportie geraakt en je kan het huis zelfs vanop straat of vanuit de tuin bekijken, voor een waarheidsgetrouwe indruk.

  Zo simpel is het

  Heb je het niet zo voor gadgets en hoogtechnologische snufjes? Maak je geen zorgen, de kartonnen Google Cardboard mag dan wel geavanceerde software bevatten, maar in gebruik is de bril zodanig simpel dat drempelvrees nergens voor nodig is. Je kan het nog het best vergelijken met een moderne versie van de kijkdoosjes van weleer. Alleen zie je nu geen plaatjes van dieren of wereldmonumenten, maar kijk je door twee lenzen die speciaal gefotografeerde 3D-beelden vanop een smartphone (die zit achter aan de bril zijn vastgeklemd) voor je ogen projecteert. Zo kom je in een driedimensionale omgeving terecht en kan het ontdekken van je droomhuis beginnen.

  Ontdek alvast ons eerste project in deze virtuele wereld, Kanaaltuinen te Sint-Pieters-Leeuw!
  Wordt vervolgd!

  Lees meer
  Stappato in Eke | Zabra Real Estate

  Stappato bouwt met Zabra!

  02/02/2016

  Achter de schermen

  Stappato bouwt met Sobradis in Eke! Ontdek de evolutie van hun gebouw via onderstaande link!
  http://www.stappato.be/blogs/stappato-bouwt
  Lees meer
  Dhr. Claeys - koper Lake View Berlare

  Wonen in Lake View Berlare

  14/11/2015

  Achter de schermen

  Meneer en mevrouw Claeys-Decoodt wilden alleen verhuizen als ze een nieuwe woning vonden vlak bij water. Ondertussen wonen ze ruim een jaar in hun nieuwe appartement op de tweede verdieping van Lake View Berlare. En daar genieten ze van.

  "Nu eens een reiger, dan weer toeristenbootjes op het water. Ons uitzicht is een schilderij."

  Carmen: "Als we bezoek hebben, horen we vaak dat het lijkt alsof we op een boot wonen. Het uitzicht op het water is subliem en verandert mee met de seizoenen. Bovendien wonen we op de zuidkant en genieten we dus van veel zon. Het betekent rust, kalmte en warmte, de hele dag door. De locatie is uniek en dat weten wij zeker, want we hebben veel bouwprojecten bezocht. De indeling hebben we gelaten volgens de oorspronkelijke bouwplannen omdat we die - met twee slaapkamers aan de straatkant en ruime living met uitkijk op het water - perfect vinden. Bovendien wonen we op de tweede verdieping, waardoor we makkelijk kunnen kiezen tussen de lift of de trap. Gezien onze leeftijd houden we daar graag rekening mee."

  Lees meer
  Karel Vanhooren, Architect bureau 'Vandecasteele en Vanhooren'

  Achter de schermen bij Karel Vanhooren - Architect

  20/08/2015

  Achter de schermen

  Karel Vanhooren is architect. Zijn bureau 'Vandecasteele en Vanhooren' werkt al tien jaar in opdracht van Arthus. De flexibiliteit van het architectenbureau en de keuze voor kwaliteit bij Arthus zorgen voor een duurzame samenwerking die uitmondt in topprojecten, zoals Lake View Berlare.

  "We delen een passie voor hedendaagse architectuur."

  "We zijn de voorbije jaren aan dezelfde snelheid gegroeid. Het is fijn om te zien hoe Arthus zich doorheen de jaren steeds meer heeft geprofessionaliseerd en mensen in dienst heeft genomen met kennis van architectuur."

  "Arthus houdt van hedendaagse architectuur, streeft naar kwaliteit en maakt niet snel compromissen op dat vlak. Dat is lang niet overal zo. Project Lake View Berlare is een topper die onze manier van samenwerken mooi illustreert. Na tien jaar zijn we perfect op elkaar ingespeeld en daar doen wij met veel plezier een extraatje voor. Zeker als dat betekent dat het proces van ontwerp tot bouwen daardoor vlotter verloopt."

  Lees meer
  Karel Van Hecke en zijn echtgenote Christiana Mertens, Lakeview

  Wonen in Lake View Berlare

  11/07/2015

  Achter de schermen

  Karel Van Hecke en zijn echtgenote Christiana Mertens verhuisden een jaar geleden naar een appartement met één slaapkamer op de benedenverdieping van Lake View Berlare. Als een blok vielen zij voor het uitzicht.

  "Wonen op Lake View Berlare, dat is vakantie. Elke dag opnieuw."

  "We woonden in een mooi huis met een grote tuin in Zele", vertelt Christiana. "Maar door de gezondheidsproblemen van mijn man moesten we uitkijken naar een kleinere woonst die ik op mijn eentje zou kunnen onderhouden."

  "Onze zoon is architect en stelde het nieuwe Zabra-woonproject in Berlare voor. Hij houdt van moderne architectuur en wij houden van een mooi uitzicht. De keuze was snel gemaakt. De locatie van het gebouw en de ligging van ons appartement zijn ideaal. We kijken uit op de straat en op het water. We zien mensen op de markt, kijken naar de toeristen die een terrasje doen of genieten van het uitzicht op het water. Het is bijna te mooi om waar te zijn."

  Lees meer